Συνταγή λουκάνικα χωριάτικα με πράσα
Ένας μεζές εύκολος, γρήγορος και πολύ νόστιμος!!
Υλικά
- • 1 χωριάτικο λουκάνικο (κουλούρα)
- • 5-6 πράσα (τρυφερό μέρος)
- • 2 καρότα
- • 1/3 κούπας ελαιόλαδο (70ml)
- • λίγο πιπέρι
- • 1 κουταλάκι πάπρικα (κόκκινο πιπέρι)
- • 1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
- • 1 κουταλιά κόκκους από χρωματιστά πιπέρια
- • μερικούς κόκκους από μπαχάρι
- • 1/3 κούπας ντοματοχυμό
- • 1 κουταλάκι ρίγανη
- • 1/2 κούπα κρασί λευκό
- • 1 δαφνόφυλλο
- • 1/2-1 κούπα νερό (αν χρειαστεί)
Βήματα
- Κόβουμε ροδέλες το τρυφερό μέρος των πράσων και τα καρότα επίσης σε ροδέλες και τα σοτάρουμε στο λάδι με λίγο μαύρο πιπέρι και πάπρικα. Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά με κλειστό το καπάκι όχι παραπάνω από 10′.
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το λουκάνικο και αν είναι εύκολο αφαιρούμε την εξωτερική μεμβράνη που έχουν.
- Κάνουμε χώρο στο τηγάνι ώστε να βάλουμε το λουκάνικο να σοταριστεί και να βγάλει το λίπος του. Μόλις πάρουν χρώμα ανακατεύουμε όλο το φαγητό ώστε να μαγειρευτούν μαζί όλα τα υλικά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ για λίγο να σοταριστεί ώστε να αποβάλει το λυκοπένιο που περιέχει και προσθέτουμε τον ντοματοχυμό, τη ρίγανη, το δαφνόφυλλο και σβήνουμε με λευκό κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ που περιέχει και προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε μέχρι να βράσει καλά το πράσο και το λουκάνικο .
- Προσφέρεται ζεστός ο μεζές και συνοδεύει πολύ ωραία, τσίπουρο, ούζο ή κρασί
Περισσότερα: https://www.youtube.com/watch?v=NoBcqTeqejY