Ελλάδα

Κορωνοϊός, επιβάρυνση σχεδόν όλων των νομών Β.Ελλάδας

Κορωνοϊός, επιβάρυνση σχεδόν όλων των νομών Β.Ελλάδας

Στο «κόκκινο» η μισή χώρα παρά την καραντίνα – Υπό πίεση το σύστημα υγείας

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η έξαρση της πανδημίας στη χώρα παρά το lockdown. Σε ασφυκτική πίεση το σύστημα υγείας.

Στην κορύφωση της μάχη της με τον κορωνοϊό βρίσκεται η Ελλάδα, με την πανδημία να σαρώνει τις τελευταίες εβδομάδες ολόκληρη τη χώρα. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, στο επίκεντρο βρίσκεται η Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα η Θεσσαλονίκη, η οποία πλήττεται σφοδρά από τον φονικό ιό.

Την τεράστια διαφορά μεταξύ βόρειου και νότιου τμήματος της χώρας στη διασπορά του κορωνοϊού αποτυπώνει ο σημερινός χάρτης του ΕΟΔΥ με το επιδημιολογικό φορτίο όλων των περιοχών από τις αρχές της πανδημίας τον περασμένο Μάρτιο.

Στον χάρτη διασποράς που γίνει κάθε μέρα στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ, χάρτη διαπιστώνεται –όπως έχει προκύψει κι από πίνακες που έχει παρουσιάσει το τελευταίο χρονικό διάστημα «Το Βήμα»- σχεδόν η μονομερής επιβάρυνση με κοροναϊό σχεδόν όλων των νομών στην Βόρειο Ελλάδα.

Αντιθέτως, το νότιο τμήμα της χώρας – με οριογραμμή τους νομούς Μαγνησίας, Καρδίτσας και Αρτας – φαίνεται να έχει εξαιρετικά μικρότερο αριθμό κρουσμάτων.

(συνεχίζεται)

Περισσότερα: ΕΔΩ

About Author

admin