Το μικρό περιοδικό... από τον Έβρο!

Καλωσόρισες στο ακριτικό δίκτυο της τοπικής ζωής του Έβρου!

ΕΛΞΑΤΕ λοιπόν…

#έλξατε > έλκω (αρχαία ελληνικά) #με άμεση ή έμμεση επαφή

ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

Η ιστοσελίδα ΕΛΞΑΤΕ που επισκεφθήκατε είναι το αποτέλεσμα των σκέψεων μας μετά από χρόνια επαγγελματικής ενασχόλησης με τα κοινά της περιοχής του Έβρου. Είναι ένα νόμιμο και επαγγελματικό διαφημιστικό μαγκαζίνο (MAG) με θετική διάθεση και ερευνητικό σκοπό. Ελπίζουμε να αποτελέσει ένα νέο δίκτυο συνεργασιών και πληροφόρησης στον ακριτικό Έβρο του 2020 στηρίζοντας την περιοχή μας.

ΠΩΣ;

Η ιδέα του δικτύου ΕΛΞΑΤΕ ξεκίνησε το 2008 μετά από την επιτυχημένη διοργάνωση του φεστιβάλ Ερυθροποτάμου “Red River” στο Διδυμότειχο. Η περιοχή του Ερυθροποτάμου και γενικά του βορείου Έβρου δεν είχαν τότε κάποια σελίδα πληροφόρησης για την καθημερινή ζωή των πολιτών. Από τότε μέχρι σήμερα δημιουργήθηκαν αρκετά portal ενημέρωσης τοπικά και μη, επαγγελματικά ή εθελοντικά. Η τεχνογνωσία σε συνδυασμό με την εμπειρία και το μεράκι ευδοκίμησαν και ήρθε η στιγμή να αποδώσουν στην πράξη το έργο που σχεδιάσαμε πριν χρόνια. Ήρθε η στιγμή λοιπόν να ξεδιπλωθεί η ιδέα του δικτύου και για ακόμη μια φορά να βάλουμε ένα νέο στίγμα με μπόλικη θετική ενέργεια. Το δίκτυο του Ερυθροποτάμου στο Διδυμότειχο σας καλωσορίζει.

ΓΙΑΤΙ;

Παλιότερα η πληροφορία απλά υπήρχε, ίσως για μικρό διάστημα και για λίγους πολίτες. Αν τότε γνώριζε κάποιος την σημαντική είδηση μπορεί και να την μεταλαμπάδευε στους υπόλοιπους πολίτες όμως μπορεί και όχι .Εδώ και χρόνια πλέον ζούμε σε νέες κοινωνίες που βασίζονται στην ταχύτητα της πληροφορίας. Εξάλλου, είναι και μία διέξοδο από τις δύσκολες περιόδους που ζούμε διεθνώς. Ο καθένας αξιοποιεί την γνώση με τον τρόπο του για τη συνέχιση και εξέλιξη της τοπικής κοινωνίας μας.

ΣΚΟΠΟΣ;

Η ανάγκη, του ακριτικού πληθυσμού, να προσαρμοστεί  με την τεχνολογία της πληροφορικής δημιουργεί σιγά σιγά απαιτήσεις για νέες βάσεις δεδομένων ώστε να μπορούν να τον βοηθούν στην καθημερινή ζωή του, στα σύνορα της ελληνικής Θράκη μας. Η ελευθερία του λόγου υπάρχει αλλά εμείς επιμένουμε και στο σεβασμό και στην αλληλεγγύη. Μιλάμε απλά. Οι προοπτικές του ΕΛΞΑΤΕ είναι πιο απλές και ευκολονόητες διότι πρόκειται για την πληροφόρηση μας, την στήριξη των επιχειρήσεων, την δικτύωση τον πολιτών όπου κι αν βρίσκονται, στην Ελλάδα ή σε άλλη χώρα.

Ευελπιστούμε στη δική σας συνεργασία!